Valentina Cucino è professore associato presso l'Università LUMSA. Ha conseguito un dottorato di ricerca in Management Innovation, Sustainability and Healthcare presso la Scuola Superiore Sant'Anna di Pisa.
La sua ricerca si concentra principalmente sull'imprenditorialità sociale, purpose-based organizations, innovazione sociale e business model innovation.
Ha pubblicato su R&D Management, Journal of Knowledge Management, European Journal of Innovation Management, Journal of Small Business and Enterprise Development, Journal of Social Entrepreneurship, Management Research Review, Studies in Higher Education e Technology Forecasting and Social Change.
Ha scritto L'innovazione rigenerativa (edizioni ARACNE) ed è coautrice di La buona impresa (Edizioni Sole 24Ore), insieme ad Andrea Piccaluga, Alberto Di Minin e Luca Ferrucci.
Valentina Cucino is Associate Professor at LUMSA University. She holds a PhD in Management Innovation, Sustainability and Healthcare from Scuola Superiore Sant'Anna, Pisa.
Her research focus mainly on social entrepreneurship, purpose-based organisations, social innovation and business model innovation.
She has published in R&D Management, Journal of Knowledge Management, European Journal of Innovation Management, Journal of Small Business and Enterprise Development, Journal of Social Entrepreneurship, Management Research Review, Studies in Higher Education and Technology Forecasting and Social Change.
She has written L'innovazione rigenerativa, processi di creazione di valore per la società (ARACNE Editions) and is the co-author of La buona impresa. Storie di startup per un mondo migliore (Sole 24Ore Editions), together with Andrea Piccaluga, Alberto Di Minin, and Luca Ferrucci.